Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 133
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 133
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Ciasto francuskie dobrze schłodzić. Ładnie rozłożyć i podzielić na dwie równe części. Jedną cześć posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać parmezanem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Podzielić na 6 części/pasków i na każdym ułożyć plasterek boczku. Pozwijać w spirale. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Jak ładnie się przyrumienią, to znaczy, że gotowe. Smacznego