Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3790
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 197
Składniki
Ciasto francuskie dobrze schłodzić. Ładnie rozłożyć i podzielić na dwie równe części. Jedną cześć posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać parmezanem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Podzielić na 6 części/pasków i na każdym ułożyć plasterek boczku. Pozwijać w spirale. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Jak ładnie się przyrumienią, to znaczy, że gotowe. Smacznego