Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13620
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7699
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13620
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7699
Składniki
Ciasto francuskie dobrze schłodzić. Ładnie rozłożyć i podzielić na dwie równe części. Jedną cześć posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać parmezanem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Podzielić na 6 części/pasków i na każdym ułożyć plasterek boczku. Pozwijać w spirale. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Jak ładnie się przyrumienią, to znaczy, że gotowe. Smacznego