Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1023
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1023
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowane na grubość 0,3-0,5mm koimy na paski szerokości 1cm.
Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy je lekko mlekiem lub maślanką i posypujemy serem.
Paluszki pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Smacznego!!
Użyłam ciasta francuskiego własnoręcznie przygotowanego. Zachęcam do przygotowania ciasta w domu, jest o niebo lepsze niż sklepowe!! A wykonanie w gruncie rzeczy jest bardzo proste! Przepis znajdziecie na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com