Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 789
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12320
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 789
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12320
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowane na grubość 0,3-0,5mm koimy na paski szerokości 1cm.
Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy je lekko mlekiem lub maślanką i posypujemy serem.
Paluszki pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Smacznego!!
Użyłam ciasta francuskiego własnoręcznie przygotowanego. Zachęcam do przygotowania ciasta w domu, jest o niebo lepsze niż sklepowe!! A wykonanie w gruncie rzeczy jest bardzo proste! Przepis znajdziecie na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com