Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego, w sam raz dla zapracowanych. Świetnie smakują z czerwonym barszczem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Suszone podgrzybki namaczamy w wodzie. Osączamy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i siekamy.
Na rozgrzanym maśle smażymy pieczarki i podgrzybki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego dowolne kształty. Brzeg jednego kształtu smarujemy rozkłóconym jajkiem z odrobiną soli. Nakładamy porcję farszu, przykrywamy drugim kształtem i dokładnie zlepiamy brzegi.
. Każdy pasztecik smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Studzimy na kratce.