Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego, w sam raz dla zapracowanych. Świetnie smakują z czerwonym barszczem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Suszone podgrzybki namaczamy w wodzie. Osączamy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i siekamy.
Na rozgrzanym maśle smażymy pieczarki i podgrzybki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego dowolne kształty. Brzeg jednego kształtu smarujemy rozkłóconym jajkiem z odrobiną soli. Nakładamy porcję farszu, przykrywamy drugim kształtem i dokładnie zlepiamy brzegi.
. Każdy pasztecik smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Studzimy na kratce.