Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi. Palmiery najlepiej smakują na ciepło, ale po przestudzeniu również są pyszne.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 941
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko koncentratem pomidorowym i posypać bazylią.
Zaznaczyć delikatnie na dłuższej krawędzi ciasta podział na cztery części. Dwie środkowe części posypać tartą mozarellą.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Ponownie posmarować wierzch ciasta koncentratem pomidorowym i posypać mozarellą.
Złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Posmarować wierzch ciasta koncentratem i złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić ciasto na plastry szerokości ok. 1 cm, ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, do zrumienienia palmierów.