Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi. Palmiery najlepiej smakują na ciepło, ale po przestudzeniu również są pyszne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 252
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 771
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3619
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 252
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 771
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3619
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko koncentratem pomidorowym i posypać bazylią.
Zaznaczyć delikatnie na dłuższej krawędzi ciasta podział na cztery części. Dwie środkowe części posypać tartą mozarellą.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Ponownie posmarować wierzch ciasta koncentratem pomidorowym i posypać mozarellą.
Złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Posmarować wierzch ciasta koncentratem i złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić ciasto na plastry szerokości ok. 1 cm, ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, do zrumienienia palmierów.