Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi. Palmiery najlepiej smakują na ciepło, ale po przestudzeniu również są pyszne.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2761
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2353
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1289
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2761
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2353
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 708
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1289
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko koncentratem pomidorowym i posypać bazylią.
Zaznaczyć delikatnie na dłuższej krawędzi ciasta podział na cztery części. Dwie środkowe części posypać tartą mozarellą.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Ponownie posmarować wierzch ciasta koncentratem pomidorowym i posypać mozarellą.
Złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Posmarować wierzch ciasta koncentratem i złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić ciasto na plastry szerokości ok. 1 cm, ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, do zrumienienia palmierów.