Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi. Palmiery najlepiej smakują na ciepło, ale po przestudzeniu również są pyszne.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko koncentratem pomidorowym i posypać bazylią.
Zaznaczyć delikatnie na dłuższej krawędzi ciasta podział na cztery części. Dwie środkowe części posypać tartą mozarellą.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Ponownie posmarować wierzch ciasta koncentratem pomidorowym i posypać mozarellą.
Złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Posmarować wierzch ciasta koncentratem i złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić ciasto na plastry szerokości ok. 1 cm, ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, do zrumienienia palmierów.