Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 16
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1133
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 99
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 16
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1133
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 99
Składniki
Parówki kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy ser żółty i śmietanę.
Ciasto francuskie rozwijamy. Dużą szklanką wycinamy krążki, natomiast kieliszkiem - małe krążki.
Duże krążki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdym krążku układamy po łyżce farszu. Przykrywamy małym krążkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.C.
Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy natką.