Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1637
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6156
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1637
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6156
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8955
Składniki
Parówki kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy ser żółty i śmietanę.
Ciasto francuskie rozwijamy. Dużą szklanką wycinamy krążki, natomiast kieliszkiem - małe krążki.
Duże krążki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdym krążku układamy po łyżce farszu. Przykrywamy małym krążkiem.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.C.
Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy natką.