Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie roladki z szynką i serem

Francuskie roladki z szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10125

Dodano:

Odsłon: 15875

smaczna przekąska do piwa lub kolacja :-) smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op.
  • szynka 15 dag
  • ser żółty 15 dag
  • pesto czerwone (opcjonalnie) kilka łyżeczek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć, rozsmarować na całej powierzchni pesto, położyć plastry szynki, na wierzch plastry sera.

  2. Zwijać roladę, zaczynając od dłuższego boku.

  3. Kroić plastry, grubości ok. 2 - 3 cm i układać na wysmarowaną tłuszczem blaszce

  4. Piec w temp. 200 stopni ok. 15 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń