Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie roladki z szynką i serem

Francuskie roladki z szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11026

Dodano:

Odsłon: 16253

smaczna przekąska do piwa lub kolacja :-) smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op.
  • szynka 15 dag
  • ser żółty 15 dag
  • pesto czerwone (opcjonalnie) kilka łyżeczek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuskie roladki z szynką i serem

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć, rozsmarować na całej powierzchni pesto, położyć plastry szynki, na wierzch plastry sera.

  2. Zwijać roladę, zaczynając od dłuższego boku.

  3. Kroić plastry, grubości ok. 2 - 3 cm i układać na wysmarowaną tłuszczem blaszce

  4. Piec w temp. 200 stopni ok. 15 min. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń