Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rybna przekąska na ciepło. Polecam!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4297
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1196
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34288
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 593
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4297
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1196
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34288
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 593
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz: Tuńczyka osączamy z zalewy, grzybki mielimy w maszynce, tak aby powstała masa o jednolitej konsystencji. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia, studzimy. Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy, smarujemy rybnym farszem. Z jednej strony ciasta, przy brzegu, układamy pasek wykrojony z papryki, aby uzyskać efekt oczka. Całość zwijamy w rulon, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy ziarnami sezamu, tniemy na kawałki o szerokości 3 cm.
Nasze zawijaski układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, w sporych odstępach ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia znacznie zwiększy swoją objętość. Ruloniki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, przez około 20 minut. Przekąska może być podana zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie komponuje się z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego.