Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rybna przekąska na ciepło. Polecam!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 132
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104479
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 132
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104479
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9018
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz: Tuńczyka osączamy z zalewy, grzybki mielimy w maszynce, tak aby powstała masa o jednolitej konsystencji. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia, studzimy. Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy, smarujemy rybnym farszem. Z jednej strony ciasta, przy brzegu, układamy pasek wykrojony z papryki, aby uzyskać efekt oczka. Całość zwijamy w rulon, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy ziarnami sezamu, tniemy na kawałki o szerokości 3 cm.
Nasze zawijaski układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, w sporych odstępach ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia znacznie zwiększy swoją objętość. Ruloniki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, przez około 20 minut. Przekąska może być podana zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie komponuje się z rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego.