Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki

Frytki

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 97

Frytki smażone na patelni są jeszcze lepsze niż z frytkownicy lub garnka.

Składniki

  • 2 duże ziemnaiki
  • 1.5 szklanki oleju w zależności od patelni
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frytki

Przygotowanie

  1. Obieramy ziemniaki kroimy na cienkie słupki,płuczemy pod zimna wodą i osączamy ręcznikiem.

  2. Na patelnie wlewamy ojej,czekamy aż się nagrzeje i wrzucamy frytki 10 min i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń