Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki w posypce BBQ to pełna smaku wersja klasycznych ziemniaków z piekarnika. Dzięki mieszance przypraw z wędzoną papryką i nutą chili mają intensywny smak i lekko pikantny charakter.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Ziemniaki młode dokładnie umyj, nie musisz ich obierać. Pokrój w kształt słupków o średniej grubości. Włóż do zimnej wody i mocz przez około 30 minut, aby pozbyć się nadmiaru skrobi.
Po namoczeniu odcedź ziemniaki i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. W dużej misce wymieszaj paprykę słodką wędzoną, paprykę słodką, czosnek granulowany, cebulę suszoną, sól, cukier, kmin, chili i pieprz.
Wrzuć frytki do miski, obtocz je przyprawami, a potem skrop olejem. Dokładnie wymieszaj, aby ziemniaki pokryły się równą warstwą posypki.
Ułóż frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak aby się nie stykały.
Piecz 20 minut w 180°C (góra–dół), a następnie zwiększ temperaturę do 220°C i piecz kolejne 20 minut aż frytki będą chrupiące i złociste. W trakcie pieczenia przemieszaj je dwukrotnie.