Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogata w wiele witamin przekąska, która zasmakuje każdemu. Pyszna alternatywa dla frytek z ziemniaków. Frytki mają słodkawy smak i przypominają w smaku nieco bataty, chociaż są sporo tańsze. Idealnie smakują z sosami oraz ziołami, np. tymianek lub oregano. Można je przyrządzić również w piekarniku. Szybka, łatwa w przygotowaniu i pyszna przekąska!
nóż, deska, papier do pieczenia
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8440
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Umyj dynię i przekrój na pół. Usuń z dyni nasiona.
Pokrój dynię na cienkie paski jak na frytki. Mogą być dłuższe słupki.
Wymieszaj całą zawartość w miseczce, w której jest oliwa lub olej, dodaj także przypraw.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i na papierze do pieczenia poukładaj frytki z dyni. Frytki muszą mieć przestrzeń między sobą, aby się nie zlepiały. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj z sosem czosnkowym lub ostrym. Dynia świetnie smakuje z tymiankiem lub oregano. Smacznego!