Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogata w wiele witamin przekąska, która zasmakuje każdemu. Pyszna alternatywa dla frytek z ziemniaków. Frytki mają słodkawy smak i przypominają w smaku nieco bataty, chociaż są sporo tańsze. Idealnie smakują z sosami oraz ziołami, np. tymianek lub oregano. Można je przyrządzić również w piekarniku. Szybka, łatwa w przygotowaniu i pyszna przekąska!
nóż, deska, papier do pieczenia
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2466
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2466
Składniki
Umyj dynię i przekrój na pół. Usuń z dyni nasiona.
Pokrój dynię na cienkie paski jak na frytki. Mogą być dłuższe słupki.
Wymieszaj całą zawartość w miseczce, w której jest oliwa lub olej, dodaj także przypraw.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i na papierze do pieczenia poukładaj frytki z dyni. Frytki muszą mieć przestrzeń między sobą, aby się nie zlepiały. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj z sosem czosnkowym lub ostrym. Dynia świetnie smakuje z tymiankiem lub oregano. Smacznego!