Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta, galat, galart czy zimne nóżki to popularna przystawka, która jest serwowana w naszych domach od pokoleń. Podawana na zimno z odrobiną octu lub soku z cytryny stanowi genialną przekąskę na każdą okazję.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8130
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1789
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1387
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117445
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8130
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1789
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1387
Składniki
Pierś z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy obrane marchewki, pietruszkę i seler. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Następnie bulion przelewamy do dzbanka, pierś z kurczaka wyciągamy i dzielimy na małe kawałki, warzywa kroimy na plasterki.
Jajka gotujemy na twardo. Groszek odcedzamy z zalewy.
Do 4 salaterek rozkładamy równomiernie kurczaka, marchewki, pietruszkę, selera, groszek i jajka.
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym bulionie, w którym uprzednio gotowaliśmy mięso z warzywami. Salaterki zalewamy rozpuszczoną żelatyną i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Po kilku godzinach przystawka jest gotowa do serwowania. Galaretę podajemy z sokiem z cytryny lub octem. Smacznego!