Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących galarety, proponuję galaretę drobiową.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457169
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1317
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2169
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457169
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1317
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2169
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
W 2 litrach osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy kurze nóżki.
Skrzydełka, ćwiartki z kurczaka.
Kacze szyje, gotujemy 1 godzinę, mięsa wyjmujemy z garnka, studzimy. Po ostudzeniu obieramy z mięsa.
Wywar przecedzamy na sicie z kawałkiem gazy i wlewamy do wymytego garnczka. Wywar doprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy około 30 minut. Nalewamy 4 łyżki stołowe wywaru do spodeczka i ostudzony wstawiamy do lodówki dla sprawdzenia czy stężeje z niego galareta, jeżeli będzie mało ścięta więc musimy wywar doprowadzić do wrzenia i zredukować więcej wody.
Obrane mięska z szyjek, nóżek, ćwiartek i skrzydełek troszkę rozdrabniamy. W między czasie przygotowujemy salaterki do których dodajemy rozdrobnione mięska.
Zalewamy wywarem, studzimy. Ostudzone wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta.
Smacznego!!!