Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących galarety, proponuję galaretę drobiową.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3705
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 672
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3705
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 672
Składniki
W 2 litrach osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy kurze nóżki.
Skrzydełka, ćwiartki z kurczaka.
Kacze szyje, gotujemy 1 godzinę, mięsa wyjmujemy z garnka, studzimy. Po ostudzeniu obieramy z mięsa.
Wywar przecedzamy na sicie z kawałkiem gazy i wlewamy do wymytego garnczka. Wywar doprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy około 30 minut. Nalewamy 4 łyżki stołowe wywaru do spodeczka i ostudzony wstawiamy do lodówki dla sprawdzenia czy stężeje z niego galareta, jeżeli będzie mało ścięta więc musimy wywar doprowadzić do wrzenia i zredukować więcej wody.
Obrane mięska z szyjek, nóżek, ćwiartek i skrzydełek troszkę rozdrabniamy. W między czasie przygotowujemy salaterki do których dodajemy rozdrobnione mięska.
Zalewamy wywarem, studzimy. Ostudzone wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta.
Smacznego!!!