Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z dwóch ćwiartek z kurczaka na wywarze z wieprzowych nóżek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
W wywarze z nóżek wieprzowych gotujemy ćwiartki z kurczaka, po ostudzeniu obieramy mięsko z kości i drobno kroimy. Mięsko dodajemy do wywaru, przyprawy według swojego smaku, 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Dodajemy pastę warzywną 1 czubatą łyżkę i garść majeranku. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy w pięć plastikowych pojemników (atestowane) i zimne wstawiamy do lodówki żeby się ścięła galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!