Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z dwóch ćwiartek z kurczaka na wywarze z wieprzowych nóżek.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 99
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 619
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5735
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 99
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 619
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5735
Składniki
W wywarze z nóżek wieprzowych gotujemy ćwiartki z kurczaka, po ostudzeniu obieramy mięsko z kości i drobno kroimy. Mięsko dodajemy do wywaru, przyprawy według swojego smaku, 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Dodajemy pastę warzywną 1 czubatą łyżkę i garść majeranku. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy w pięć plastikowych pojemników (atestowane) i zimne wstawiamy do lodówki żeby się ścięła galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!