Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z dwóch ćwiartek z kurczaka na wywarze z wieprzowych nóżek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 847
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22920
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15334
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 847
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22920
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15334
Składniki
W wywarze z nóżek wieprzowych gotujemy ćwiartki z kurczaka, po ostudzeniu obieramy mięsko z kości i drobno kroimy. Mięsko dodajemy do wywaru, przyprawy według swojego smaku, 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Dodajemy pastę warzywną 1 czubatą łyżkę i garść majeranku. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy w pięć plastikowych pojemników (atestowane) i zimne wstawiamy do lodówki żeby się ścięła galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!