Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z dwóch ćwiartek z kurczaka na wywarze z wieprzowych nóżek.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1880
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 316
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 746
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17189
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1880
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 316
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 746
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17189
Składniki
W wywarze z nóżek wieprzowych gotujemy ćwiartki z kurczaka, po ostudzeniu obieramy mięsko z kości i drobno kroimy. Mięsko dodajemy do wywaru, przyprawy według swojego smaku, 6 listków laurowych i kilkanaście ziaren ziela angielskiego. Dodajemy pastę warzywną 1 czubatą łyżkę i garść majeranku. Ostudzony wywar z mięsem wlewamy w pięć plastikowych pojemników (atestowane) i zimne wstawiamy do lodówki żeby się ścięła galaretka. Podajemy z octem jabłkowym lub cytryną, jak kto woli. Smacznego !!!