Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna, polska przystawka
Kilogram udek kurczaka zalałam 3 litrami zimnej wody. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam włoszczyznę, sól i 4 ząbki czosnku. Gotowałam na małym ogniu 2,5 godziny. Po tym czasie wyrzuciałm wszystkie warzywa z powstałego rosołu, zostawiając marchewkę i oczywiście kurczaka.
Rosół przelałam przez drobne sitko, aby był klarowny. Póki był gorący dodałam 12 łyżeczek żelatyny.
W miseczkach poukładałam mięso kurczaka, plasterki marchewki, groszek zielony, plastry jajka, czosnek. Zalałam rosołem i obsypałam pieprzem. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Z 3 litrów rosołu wyszło 12 bulionówek galarety.
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 230
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 42
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 125
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 150
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 120
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 209
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 230
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 42
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 125
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 150
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 120
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 209
Składniki
Kilogram udek kurczaka zalałam 3 litrami zimnej wody. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam włoszczyznę, sól i 4 ząbki czosnku. Gotowałam na małym ogniu 2,5 godziny. Po tym czasie wyrzuciałm wszystkie warzywa z powstałego rosołu, zostawiając marchewkę i oczywiście kurczaka. Rosół przelałam przez drobne sitko, aby był klarowny. Póki był gorący dodałam 12 łyżeczek żelatyny. W miseczkach poukładałam mięso kurczaka, plasterki marchewki, groszek zielony, plastry jajka, czosnek. Zalałam rosołem i obsypałam pieprzem. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Z 3 litrów rosołu wyszło 12 bulionówek galarety.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Oryginalny langosz
Langosz to specjalność kuchni węgierskiej. Na Węgrzech sprzedawany jest jako...
Odsłon: 3681
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 26438