Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna, polska przystawka
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 298
Królowa grilla :)
Odsłon: 83
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 69
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 78
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 298
Królowa grilla :)
Odsłon: 83
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 69
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 78
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Kilogram udek kurczaka zalałam 3 litrami zimnej wody. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam włoszczyznę, sól i 4 ząbki czosnku. Gotowałam na małym ogniu 2,5 godziny. Po tym czasie wyrzuciałm wszystkie warzywa z powstałego rosołu, zostawiając marchewkę i oczywiście kurczaka. Rosół przelałam przez drobne sitko, aby był klarowny. Póki był gorący dodałam 12 łyżeczek żelatyny. W miseczkach poukładałam mięso kurczaka, plasterki marchewki, groszek zielony, plastry jajka, czosnek. Zalałam rosołem i obsypałam pieprzem. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Z 3 litrów rosołu wyszło 12 bulionówek galarety.