Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza propozycja na święta
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1068
Polecam.
Odsłon: 1041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1037
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1068
Polecam.
Odsłon: 1041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1037
Składniki
Mięso opłukaj, nóżki i łapki oczyść i opłucz, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj warzywa i przyprawy gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Mięso i warzywa wyjmij na sito, zostaw do wystygnięcia, a wywar przecedź przez sito.
Mięso oddziel od kości i pokrój drobniej. Na dno salaterek ułóż plasterki marchewki i mięso, opcjonalnie możesz dodać żelatynę do wywaru, przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso i warzywa zalej wywarem i odstaw do stężenia. Wstaw do lodówki. Podaj z odrobiną octu lub soku z cytryny.