Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza propozycja na święta
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso opłukaj, nóżki i łapki oczyść i opłucz, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj warzywa i przyprawy gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Mięso i warzywa wyjmij na sito, zostaw do wystygnięcia, a wywar przecedź przez sito.
Mięso oddziel od kości i pokrój drobniej. Na dno salaterek ułóż plasterki marchewki i mięso, opcjonalnie możesz dodać żelatynę do wywaru, przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso i warzywa zalej wywarem i odstaw do stężenia. Wstaw do lodówki. Podaj z odrobiną octu lub soku z cytryny.