Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza propozycja na święta
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Składniki
Mięso opłukaj, nóżki i łapki oczyść i opłucz, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj warzywa i przyprawy gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Mięso i warzywa wyjmij na sito, zostaw do wystygnięcia, a wywar przecedź przez sito.
Mięso oddziel od kości i pokrój drobniej. Na dno salaterek ułóż plasterki marchewki i mięso, opcjonalnie możesz dodać żelatynę do wywaru, przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso i warzywa zalej wywarem i odstaw do stężenia. Wstaw do lodówki. Podaj z odrobiną octu lub soku z cytryny.