Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza propozycja na święta
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3068
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6596
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3068
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6596
Składniki
Mięso opłukaj, nóżki i łapki oczyść i opłucz, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj warzywa i przyprawy gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Mięso i warzywa wyjmij na sito, zostaw do wystygnięcia, a wywar przecedź przez sito.
Mięso oddziel od kości i pokrój drobniej. Na dno salaterek ułóż plasterki marchewki i mięso, opcjonalnie możesz dodać żelatynę do wywaru, przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Mięso i warzywa zalej wywarem i odstaw do stężenia. Wstaw do lodówki. Podaj z odrobiną octu lub soku z cytryny.