Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj wieczorem przygotowałam to co tygryski lubią najbardziej czyli galaretę wieprzową inaczej zimne nóżki też lubicie ?
Wersja tradycyjnej galarety , ale tym razem z przewagą wołowiny i agarem ( z...
Odsłon: 7749
Kto lubi galaretę ? jaką wolicie wieprzową czy drobiową ? u mnie zdecydowanie...
Odsłon: 3582
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4773
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3115
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4773
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3115
Składniki
Do dużego garnka wlać trzy litry wody, dodać umyte kolanka wieprzowe, nogi przednie wieprzowe, pokrojoną dowolnie marchew i korzeń pietruszki oraz ziela angielskie i liście laurowe, całość zagotować następnie zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny i gotować na jak najmniejszym ogniu tak aby tylko wywar pyrkotał do czasu aż mięso będzie odchodzić od kości. W trakcie gotowania doprawić do smaku przyprawą ziarenka smaku lub kto jaką woli
Gdy wywar z mięsem wieprzowym i warzywami gotował się już dobre trzy godziny na bardzo wolnym ogniu a mięso ładnie odchodzi od kości i pojawiła się na wierzchu wywaru taka jakby skórka wtedy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, lekko zagotować. Wyjąć mięso aby ostygło a wywar przelać do salaterek, jak już mięso ostygło wtedy oskubać je oddzielając kości i kawałki wrzucać do przelanego wywaru z warzywami. Tak przygotowaną pozostawić do całkowitego ostygnięcia
Gdy już galareta przygotowana ostygła wstawić zimną do lodówki i pozostawić do dnia następnego aż stężeje. Galareta wyszła tak fajna że kroi się idealnie nożem bez żadnych przeszkód jest doprawiona w sam raz. Dobrze zrobiona i stężała galareta ma na wierzchu tłuszczyk a wywar jest przezroczysty jak łza
Taka przekąska jest idealna do chleba lub bułki, my najbardziej uwielbiamy z dodatkiem octu ale można również z dodatkiem cytryny kto jak lubi, moim zdaniem raczej nie wielu jest którzy nie lubią galarety wieprzowej czy drobiowej my wolimy wieprzową. Jeżeli ktoś woli można zrobić bez warzyw a nawet ulepszyć i dodać groszek z marchewką czy kukurydzę
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12367
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2619