Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami przepisem tak więc dziś chcę polecić pyszną galaretę wieprzową gotowaną na nogach tylnych wieprzowych oraz żeberkach pieczeniowych również wieprzowych jak również warzywa, nie wiem jak wy ale ja nie dodaję żelatyny i w ogóle jej nie używam po prostu nie mam przekonania do żelatyn a wiem z doświadczenia że ludzie do galarety wieprzowej dają także żelatynę
garnek, łyżka, naczynie żaroodporne, miska
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8590
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8590
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Składniki
Do dużego garnka włożyć umyte nogi wieprzowe oraz żeberka pieczeniowe, wlać 1,5 litra zimnej wody dodać warzywa, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość zagotować po czym zmniejszyć moc ognia i na bardzo wolnych gotować co najmniej 3-4 godziny do pełnej miękkości mięs, jak już mięsa odchodzą od kości wsypać lubczyk, czosnek granulowany oraz przyprawę uniwersalną
Jak na wywarze z mięsem zacznie pojawiać się kożuszek to znak że jest już ugotowany perfekcyjnie, wyjąć całe mięso i gdy lekko przestygnie wtedy oczyścić z kości. Przygotować naczynie żaroodporne przelać delikatnie wywar po czym dodawać oczyszczone z kości kawałki mięsa. Przygotowany wywar z mięsem odstawić do ostygnięcia po czym wstawić do lodówki