Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta z kurczaka.

Galareta z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1614 Ocena: 23122

Dodano:

Odsłon: 7749

Bardzo smaczna galareta z kurczaka.

Składniki

  • kurczak 2,5 kg
  • skrzydełka kurze 6 szt.
  • włoszczyzna suszona 2 łyżki
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • liść laurowy 5 szt.
  • ziele angielskie 10 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • żelatyna 70 g
  • woda 3 litry
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galareta z kurczaka.

Przygotowanie

  1. Kurczaka czyścimy z resztek piór, kroimy na części, płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy go garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Po zebraniu szumowin dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy 30 minut. Po tym czasie zakańczamy gotowanie, wyjmujemy mięsa, studzimy i obieramy od kości. Mięso kroimy w większą kostkę, według naszych potrzeb. Rosół przecedzamy przez sitko, wybieramy kostki warzyw. Przygotowujemy pojemniki do galarety. Na dno układamy kawałki mięsa i kostki warzyw. Przecedzony rosół zagotowujemy, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści żelatyna. Ostudzonym rosołem zalewamy przygotowane pojemniki z ułożonymi kawałkami mięsa, studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.<br />
    <br />
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń