Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną galaretę z mięsem indyczym. Mięso indycze jest jest bardzo zdrowe soczyste ale i smaczne. Smak galarety podkreślam natką pietruszki, czosnkiem oraz plasterkami marchewki.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2658
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2658
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 169
Składniki
Warzywa obieramy i płuczemy , mięso oczyszczamy, myjemy. Wkładamy razem z warzywami do większego garnka, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zagotowania , następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa dodając soli. Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy i studzimy. Wywar przelewamy przez sito, dodajemy przyprawę Kucharek , sól i pieprz do smaku oraz pokrojony drobno czosnek. W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę ( dajemy tyle żelatyny według proporcji na opakowaniu lub na 1 litr wywaru 6 łyżeczek żelatyny). Gdy mięso wystygnie obieramy z kości i kroimy. Pokrojone mięso dodajemy do wywaru mieszamy, dodajemy niewielką ilość octu do smaku , marchewkę kroimy w plasterki. Do pojemnika na dno układamy plasterki marchewki , odrobinę drobno posiekanej natki pietruszki , następnie wkładamy mięso i powoli zalewamy ciepłym wywarem połączonym z żelatyną. Galaretę wkładamy do lodówki do stężenia. Dekorujemy marchewką oraz natką pietruszki. Smacznego.