Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną galaretę z mięsem indyczym. Mięso indycze jest jest bardzo zdrowe soczyste ale i smaczne. Smak galarety podkreślam natką pietruszki, czosnkiem oraz plasterkami marchewki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37771
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37771
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Warzywa obieramy i płuczemy , mięso oczyszczamy, myjemy. Wkładamy razem z warzywami do większego garnka, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zagotowania , następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa dodając soli. Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy i studzimy. Wywar przelewamy przez sito, dodajemy przyprawę Kucharek , sól i pieprz do smaku oraz pokrojony drobno czosnek. W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę ( dajemy tyle żelatyny według proporcji na opakowaniu lub na 1 litr wywaru 6 łyżeczek żelatyny). Gdy mięso wystygnie obieramy z kości i kroimy. Pokrojone mięso dodajemy do wywaru mieszamy, dodajemy niewielką ilość octu do smaku , marchewkę kroimy w plasterki. Do pojemnika na dno układamy plasterki marchewki , odrobinę drobno posiekanej natki pietruszki , następnie wkładamy mięso i powoli zalewamy ciepłym wywarem połączonym z żelatyną. Galaretę wkładamy do lodówki do stężenia. Dekorujemy marchewką oraz natką pietruszki. Smacznego.