Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną galaretę z mięsem indyczym. Mięso indycze jest jest bardzo zdrowe soczyste ale i smaczne. Smak galarety podkreślam natką pietruszki, czosnkiem oraz plasterkami marchewki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Warzywa obieramy i płuczemy , mięso oczyszczamy, myjemy. Wkładamy razem z warzywami do większego garnka, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, stawiamy na ogniu i gotujemy do zagotowania , następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa dodając soli. Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy i studzimy. Wywar przelewamy przez sito, dodajemy przyprawę Kucharek , sól i pieprz do smaku oraz pokrojony drobno czosnek. W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę ( dajemy tyle żelatyny według proporcji na opakowaniu lub na 1 litr wywaru 6 łyżeczek żelatyny). Gdy mięso wystygnie obieramy z kości i kroimy. Pokrojone mięso dodajemy do wywaru mieszamy, dodajemy niewielką ilość octu do smaku , marchewkę kroimy w plasterki. Do pojemnika na dno układamy plasterki marchewki , odrobinę drobno posiekanej natki pietruszki , następnie wkładamy mięso i powoli zalewamy ciepłym wywarem połączonym z żelatyną. Galaretę wkładamy do lodówki do stężenia. Dekorujemy marchewką oraz natką pietruszki. Smacznego.