Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z golonki i nóżek wieprzowych, zimne nóżki. Galareta wyszła bardzo smaczna :)
miska, nóż, garnek, pojemniczki,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
Wymyte i oczyszczone nóżki wieprzowe przekrojone wzdłuż, kolanka, kość z golonki i mięso z golonki zalewamy wodą i zagotowujemy, gotujemy kilka minut aż powstaną szumowiny. Jak powstaną szumowiny to całą zawartość garnka wylewamy do zlewozmywaka. Mięso, nóżki, kolanka bardzo dokładnie myjemy z szumowin i ponownie wkładamy do wymytego garnka i zalewamy wodą do zakrycia mięs. Gotujemy 4 godziny do momentu aż mięsa będą odchodzić od kości. Podczas gotowania dodajemy sól do smaku, pieprz ziołowy, majeranek, suszony czosnek, domową pastę rosołową, liść laurowy mielony i ziele angielskie mielone. Ugotowane mięsa wyjmujemy z garnka do większej miski i studzimy. Ostudzone mięsa oddzielamy od kości, kroimy drobniej, umieszczamy w wcześniej przygotowanych pojemnikach i zalewamy wywarem. Ostudzone pojemniki z galaretą przykrywamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę z octem jabłkowym lub cytryną. Smacznego !!!