Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1042
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4678
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1335
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1042
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4678
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1335
Składniki
Gotujemy rosół.czyli wrzucamy wszystko do garnka (bez jajek,cebuli i żelatyny).Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około godziny. Ważne aby w zupie znalazła się mieszanka mrożonka ponieważ mamy tam małe części brokuła,kalafiora,marchewki itp...
W między czasie gotujemy jajka na twardo.
Gdy mięso w zupie jest już miękkie wyjmujemy.Po ostygnięciu obieramy z kości.
Żelatynę rozrabiamy z rosołem.Na jeden litr płynu stosujemy 6-8 łyżeczek żelatyny (ok. 20 g).
Do miseczek układamy troszkę jarzyn,mięsa,ćwiartkę jajka.Zalewamy płynem.Po stężeniu (godzina,dwie...) możemy wyjąć na talerzyk,posypać drobno posiekaną cebulą.można skropić octem.