Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1678
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1678
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Składniki
Gotujemy rosół.czyli wrzucamy wszystko do garnka (bez jajek,cebuli i żelatyny).Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około godziny. Ważne aby w zupie znalazła się mieszanka mrożonka ponieważ mamy tam małe części brokuła,kalafiora,marchewki itp...
W między czasie gotujemy jajka na twardo.
Gdy mięso w zupie jest już miękkie wyjmujemy.Po ostygnięciu obieramy z kości.
Żelatynę rozrabiamy z rosołem.Na jeden litr płynu stosujemy 6-8 łyżeczek żelatyny (ok. 20 g).
Do miseczek układamy troszkę jarzyn,mięsa,ćwiartkę jajka.Zalewamy płynem.Po stężeniu (godzina,dwie...) możemy wyjąć na talerzyk,posypać drobno posiekaną cebulą.można skropić octem.