Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla oszczędnych.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 175
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 175
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka ugotować razem z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Następnie odcedzić, zebrać tłuszcz, doprawić w razie potrzeby i wymieszać z żelatyną. Skrzydełka obrać od kości, pokroić tylko z marchewką, a resztę włoszczyzny wykorzystać np. do zupy. Obrane mięso i marchewkę ułożyć w salaterkach, zalać rosołem, wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.