Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska do napojów alkoholowych.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7144
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7144
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone warzywa i gotować przez godzinę. Następnie wyjąć mięso i pokroić. Do letniego rosołu dodać białka wymieszane z wodą, namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i sklarować rosół. Dna salaterek zalać warstwą gęstniejącej galarety bez warzyw, włożyć groszek, jajka, natkę pietruszki i mięso. Po chwili zalać resztą galarety, ostudzić i podawać na sałacie i pokrojonym pomidorem.