Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska do napojów alkoholowych.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1466
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231847
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1466
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231847
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone warzywa i gotować przez godzinę. Następnie wyjąć mięso i pokroić. Do letniego rosołu dodać białka wymieszane z wodą, namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i sklarować rosół. Dna salaterek zalać warstwą gęstniejącej galarety bez warzyw, włożyć groszek, jajka, natkę pietruszki i mięso. Po chwili zalać resztą galarety, ostudzić i podawać na sałacie i pokrojonym pomidorem.