Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska do napojów alkoholowych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone warzywa i gotować przez godzinę. Następnie wyjąć mięso i pokroić. Do letniego rosołu dodać białka wymieszane z wodą, namoczoną w zimnej wodzie żelatynę i sklarować rosół. Dna salaterek zalać warstwą gęstniejącej galarety bez warzyw, włożyć groszek, jajka, natkę pietruszki i mięso. Po chwili zalać resztą galarety, ostudzić i podawać na sałacie i pokrojonym pomidorem.