Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna galaretka mięsna to super przystawka na różne okazje i święta najlepiej smakuje podana z odrobiną octu lub sok z cytryny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Umyte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa i mięso wyjmujemy, wywar przelewamy przez sito. Mięso studzimy , obieramy i kroimy na kawałki. Na dno salaterek układamy plasterki marchewki, natkę pietruszki i wypełniamy do połowy mięsem, zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem skrapiamy octem lub sokiem z cytryny.