Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna galaretka mięsna to super przystawka na różne okazje i święta najlepiej smakuje podana z odrobiną octu lub sok z cytryny.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3856
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3856
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Umyte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa i mięso wyjmujemy, wywar przelewamy przez sito. Mięso studzimy , obieramy i kroimy na kawałki. Na dno salaterek układamy plasterki marchewki, natkę pietruszki i wypełniamy do połowy mięsem, zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem skrapiamy octem lub sokiem z cytryny.