Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna galaretka mięsna to super przystawka na różne okazje i święta najlepiej smakuje podana z odrobiną octu lub sok z cytryny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2286
Składniki
Umyte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa i mięso wyjmujemy, wywar przelewamy przez sito. Mięso studzimy , obieramy i kroimy na kawałki. Na dno salaterek układamy plasterki marchewki, natkę pietruszki i wypełniamy do połowy mięsem, zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem skrapiamy octem lub sokiem z cytryny.