Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka warzywno-mięsna.

Przepis dnia 2011-03-26
Galaretka warzywno-mięsna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2267

Dodano:

Odsłon: 6873

Coś na ząb i nie tylko.

Składniki

  • mięso z rosołu (kurczak, wołowina, cielęcina), 30-40 dag
  • żelatyna, 5 łyżeczek
  • kukurydza, puszka
  • groszek, puszka
  • papryka, 1/4 szt.
  • pietruszka zielona
  • marchewka, pietruszka, seler,, z rosołu
  • rosół, 0.75l.
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka warzywno-mięsna.

Przygotowanie

  1. Rosołowe ugotowane mięso obrać z kości i rozłożyć do salaterek, dodać:kukurydzę, groszek, paprykę, drobno posiekaną z rosołu marchewkę, pietruszkę, seler.

  2. W gorącym rosole ok. 0,75 l rozpuścić żelatynę (nie gotować).

  3. Zalać wszystkie salaterki (mi wyszło 6) i wstawić do lodówki. Można przybrać w dowolny sposób. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 26 marca 2011 właśnie też zrobiłam galaretkę, dodałam do mojej marynowaną papryczkę chili, nadaje świetny smak

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 22 marca 2011 Mniam ile tu warzyw, ale smaka mi narobiłeś na tą galaretkę.....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń