Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja wykwintnej i eleganckiej przekąski. Z pewnością zaskoczy swoim delikatnym smakiem wszystkich gości. :)
Składniki
Umyć, obrać włoszczyznę, cebule. Cebule przekroić na połówki, wbić w nie goździki, zarumienić na suchej patelni. Warzywa zalać wodą. Dodać przyprawy. Gotować bulion przez kilka godzin.
Brokuła umyć, podzielić na różyczki. Indyka pokroić w kostkę.
Bulion przelać przez sito. W bulionie gotować brokuła przez 10 minut. Dodać sos sojowy. Odcedzić. Przelać 0,5 l bulionu przez sito.
Żelatynę rozpuścić w bulionie, dokładnie mieszając. Do silikonowego naczynia wlać na dno ok 2-3 cm bulionu z żelatyną. Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Po tym czasie wyjąć formę z lodówki i nałożyć różyczki oraz indyka. Zalać pozostałym bulionem. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Galaretki delikatnie wyjąć z naczynia. Ozdobić cytryną.
Z pozostałego bulionu oraz brokuła zrobiłam zupę krem, więc mamy 2 w jednym. ;) Smacznego! :)