Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z indykiem i warzywami

Galaretka z indykiem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2230

Dodano:

Odsłon: 5890

nie przepadam za galaretką, ale taką czasem zjem

Składniki

  • rosół, 3 szkl.
  • żelatyna, 3 łyżki
  • mieszanka warzyw (mrożone), 1/2 opakowania
  • pierś z indyka (ugotowana), 1/2 szt.
  • pieczarki (malutkie), 10 szt.
  • jajka na twardo, 2 szt.
  • natka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka z indykiem i warzywami

Przygotowanie

  1. Żelatynę należy namoczyc w 1/2 szklanki zimnej wody. Rosól zagotowac (myślę, że można też rozrobic bulion z kostki), wrzucic warzywa( ja używam - kalafior, marchewka, groszek), pieczarki i chwilkę podgotowac. Chodzi o to, by warzywa się nie rozgotowały, a były sprężyste. Dorzucic pokrojoną w paseczki pierś indyka, zagotowac i odstawic. Jeśli jest potrzeba należy wywar doprawic do smaku. Dodac namoczoną żelatynę, zamieszac by się rozpuściła i można rozlewac do salaterek. Najpierw plaster jajka, listek natki, potem warzywa z mięsem i zalac wywarem. Schowac do lodówki by stężało.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń