Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie przepadam za galaretką, ale taką czasem zjem
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Żelatynę należy namoczyc w 1/2 szklanki zimnej wody. Rosól zagotowac (myślę, że można też rozrobic bulion z kostki), wrzucic warzywa( ja używam - kalafior, marchewka, groszek), pieczarki i chwilkę podgotowac. Chodzi o to, by warzywa się nie rozgotowały, a były sprężyste. Dorzucic pokrojoną w paseczki pierś indyka, zagotowac i odstawic. Jeśli jest potrzeba należy wywar doprawic do smaku. Dodac namoczoną żelatynę, zamieszac by się rozpuściła i można rozlewac do salaterek. Najpierw plaster jajka, listek natki, potem warzywa z mięsem i zalac wywarem. Schowac do lodówki by stężało.