Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
do garnka wlac półtora litra wody,włozyc umyte skrzydełka
dodać warzywa,liście laurowe ,ziele i kostki bulionowe,wszystko gotowac do miekkości
kiedy skrzydełka i warzywa będą miękkie,wyjąć z garnka,wywar przecedzić
do wywaru dodać żelatyne ,pomieszac -nie gotowac z zelatyną
mieso obrac z kości
na dno miseczek połozyc małe kawałki natki pietruszki na to plasterki jajek,wokół jajek rozlozyc groszek i kukurydzę ,a na to mięso kurczaka i posiekana drobno marchewkę
zalać wywarem ,ostudzic i wstawic do lodówki do zastygbięcia,następnego dnia galaretke wylożyc na talerz,mozna skropic sokiem z cytryny,mozna tez podac z majonezem lub sosem tatrskim,dla mnie najbardziej smakuje z chrzanem i sokiem z cytryny