Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
do garnka wlac półtora litra wody,włozyc umyte skrzydełka
dodać warzywa,liście laurowe ,ziele i kostki bulionowe,wszystko gotowac do miekkości
kiedy skrzydełka i warzywa będą miękkie,wyjąć z garnka,wywar przecedzić
do wywaru dodać żelatyne ,pomieszac -nie gotowac z zelatyną
mieso obrac z kości
na dno miseczek połozyc małe kawałki natki pietruszki na to plasterki jajek,wokół jajek rozlozyc groszek i kukurydzę ,a na to mięso kurczaka i posiekana drobno marchewkę
zalać wywarem ,ostudzic i wstawic do lodówki do zastygbięcia,następnego dnia galaretke wylożyc na talerz,mozna skropic sokiem z cytryny,mozna tez podac z majonezem lub sosem tatrskim,dla mnie najbardziej smakuje z chrzanem i sokiem z cytryny