Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna galareta zrobiona z pałek od kurczaka.
pojemniki na galaretę, garnek do gotowania,
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3095
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3095
Składniki
Wyczyszczone i wymyte pałki z kurczaka gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po ściągnięciu szumowiny podczas gotowania dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Ugotowane pałki studzimy, ostudzone obieramy z mięsa. Mięso lekko rozdrabniamy i układamy do pojemników. Wywar ponownie zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy. Po zagotowaniu wywaru zakańczamy gotowanie. Po dokładnym wymieszaniu żelatyny w wywarze zalewamy mięsa w pojemnikach wywarem. Pojemniki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego !!!