Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna galareta zrobiona z pałek od kurczaka.
pojemniki na galaretę, garnek do gotowania,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5513
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5513
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Wyczyszczone i wymyte pałki z kurczaka gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po ściągnięciu szumowiny podczas gotowania dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Ugotowane pałki studzimy, ostudzone obieramy z mięsa. Mięso lekko rozdrabniamy i układamy do pojemników. Wywar ponownie zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy. Po zagotowaniu wywaru zakańczamy gotowanie. Po dokładnym wymieszaniu żelatyny w wywarze zalewamy mięsa w pojemnikach wywarem. Pojemniki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego !!!