Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna galareta zrobiona z pałek od kurczaka.
pojemniki na galaretę, garnek do gotowania,
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 448
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 393
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 448
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 393
Składniki
Wyczyszczone i wymyte pałki z kurczaka gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po ściągnięciu szumowiny podczas gotowania dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Ugotowane pałki studzimy, ostudzone obieramy z mięsa. Mięso lekko rozdrabniamy i układamy do pojemników. Wywar ponownie zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy. Po zagotowaniu wywaru zakańczamy gotowanie. Po dokładnym wymieszaniu żelatyny w wywarze zalewamy mięsa w pojemnikach wywarem. Pojemniki studzimy i ostudzone wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego !!!