Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z piersi kurczaka z dodatkiem marynowanych prawdziwków.

Galaretka z piersi kurczaka z dodatkiem marynowanych prawdziwków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18068

Dodano:

Odsłon: 3073

Pyszna i delikatna galaretka. Serdecznie polecam:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka z piersi kurczaka z dodatkiem marynowanych prawdziwków.

Przygotowanie

  1. Piersi zalać wodą około 3l, zagotować,w trakcie gotowania zdejmować szumy,wtedy galaretka będzie klarowna.

    Dodać marchew,pietruszkę,podpaloną cebulę,ziele i liście laurowe.
    Gotować około 40min.,jeśli piersi podzielimy na mniejsze kawałki to krócej.Dodać pieprz i sól.
    Piersi wystudzić,ja poszarpałam na małe części rękoma.

    Dolać wody tak by było 2-2,5 litra.Do wrzącego rosołu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać.Doprawić do swojego smaku.

    Przygotować miseczki,do każdej dać na spód,trochę kukurydzy,groszku,grzybka,plasterek marchewki,oraz mięso.

    Rosoł wystudzić i zalać mięso.

    Dać do lodówki by galaretka stężała.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń