Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to warzywna galareta zrobiona w formie głowy klauna.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 89
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 110
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 762
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1169
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 89
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 110
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 762
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1169
Składniki
Zalewa octowa z żelatyną: Zagotowujemy 400 ml wody z 50 ml jabłkowego octu i 2 łyżkami majonezu. Dodajemy sól i cukier do smaku. Do zagotowanej zalewy dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia, studzimy.
Wykonanie galarety: W formie układamy według swego gustu warzywa, stopniowo zalewamy ostudzoną zalewą, chłodzimy, zalewamy 3-4 warstwy, każdą osobno chłodzimy w lodówce. Warstwy stopniowo zalewamy po to żeby warzywa nie podniosły się do góry. Gdy całą formę zalejemy, wstawiamy ją do lodówki do zastygnięcia. Przed wyjęciem z formy, spód formy zanurzamy na kilka sekund w gorącej wodzie. Galaretę wyjmujemy na półmisek, dekorujemy sałatą i plasterkami cytryny. Smacznego!!!