Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pochodząca z Hiszpanii zupka. Idealna na lekki posiłek latem Bomba witaminowa :)
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 789
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7024
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8638
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 305
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 789
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7024
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8638
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 305
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórki, obrać, papryki umyć, oczyścić z nasion. Warzywa poskroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dymkę ze szczypiorkiem posiekać.
Sok pomidorowy, wszystkie warzywa, zmiksować w blenderze, dolać oliwę, ocet,zmiksować. Całość doprawić solą, pieprzem, ew. tabasco. Schłodzić w lodówce około 2-3 godziny. Podawać z grzankami czosnkowymi i drobniutko pokrojonymi warzywami (papryka, ogórek, pomidor). Zupę możemy przetrzeć przez sito ,jeśli chcemy uzyskać idealny krem, ale osobiście wolę tą mniej gładką, chrupiącą konsystencję.Jesli wolimy żadszą konsystencję zupę można rozrzedzić sokiem pomidorowym bądź wodą.
SMACZNEGO!