Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pochodząca z Hiszpanii zupka. Idealna na lekki posiłek latem Bomba witaminowa :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5803
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5803
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1249
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5246
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórki, obrać, papryki umyć, oczyścić z nasion. Warzywa poskroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dymkę ze szczypiorkiem posiekać.
Sok pomidorowy, wszystkie warzywa, zmiksować w blenderze, dolać oliwę, ocet,zmiksować. Całość doprawić solą, pieprzem, ew. tabasco. Schłodzić w lodówce około 2-3 godziny. Podawać z grzankami czosnkowymi i drobniutko pokrojonymi warzywami (papryka, ogórek, pomidor). Zupę możemy przetrzeć przez sito ,jeśli chcemy uzyskać idealny krem, ale osobiście wolę tą mniej gładką, chrupiącą konsystencję.Jesli wolimy żadszą konsystencję zupę można rozrzedzić sokiem pomidorowym bądź wodą.
SMACZNEGO!