Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zapowiedzieli się goście, wcale nie musisz przyjmować ich nudnymi przekąskami, które pojawiają się na każdej imprezie. Zaserwuj im te prościutkie i lekkie wrapy z krewetkami. Nikt nie zgadnie, że ich przygotowanie zajęło ci niewiele więcej niż otwarcie paczki chipsów.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1560
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 682
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 271
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1560
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 682
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 271
Składniki
Z oliwy, soku z limonki, chilli, przyprawy cajun, mielonej kolendry, soli, pieprzu oraz posiekanego czosnku przygotuj marynatę.
Dokładnie obtocz w niej krewetki. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Obierz awokado, a następnie pokrój je w niedużą kostkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę soku z limonki, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz świeże listki kolendry. Dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej oliwę na patelni. Podsmażaj krewetki przez ok. 2-3 minuty z obu stron.
Przygotuj liście sałaty. Na każdy z nich wyłóż porcję salsy z awokado oraz kilka krewetek. Na koniec możesz posypać przekąskę pokruszoną fetą lub dodatkową porcją kolendry.