Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Składniki
Do miski za kolejnością wrzucacie: 2 łyżki mąki (mogą być takie od serca), 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki bazylii, 1 łyżeczka słodkiej papryki ,szczypta soli, ser żółty (starty na dużych oczkach) około 30g. Mieszacie wszystko, aby ser równomiernie rozprowadził się po naszej bazie na gofry. Dodajecie jajko i jeszcze raz z należytą starannością mieszacie, aby wszystkie składniki się połączyły (miejsc w miejsc). Powstałą masę dzielicie na 2 i wrzucacie do gofrownicy. Po kilku minutach możecie cieszyć się dwoma pysznymi wytrawnymi goframi. Smacznego! Gofry możecie podawać z sosem jogurtowo majonezowym.