Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1177
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1177
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Do miski za kolejnością wrzucacie: 2 łyżki mąki (mogą być takie od serca), 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki bazylii, 1 łyżeczka słodkiej papryki ,szczypta soli, ser żółty (starty na dużych oczkach) około 30g. Mieszacie wszystko, aby ser równomiernie rozprowadził się po naszej bazie na gofry. Dodajecie jajko i jeszcze raz z należytą starannością mieszacie, aby wszystkie składniki się połączyły (miejsc w miejsc). Powstałą masę dzielicie na 2 i wrzucacie do gofrownicy. Po kilku minutach możecie cieszyć się dwoma pysznymi wytrawnymi goframi. Smacznego! Gofry możecie podawać z sosem jogurtowo majonezowym.