Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybsze w realizacji niż tradycyjne gołąbki a smakiem zbliżone
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3164
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1229
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1995
Składniki
kapustę poszatkować i posolić warstwami. Jak zmięknie odlać wodę i wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami. Formować kotlety i obsmażać na gorącym oleju.
W dużym garnku przygrzać rosół lub zagotować wodę i dodać kostkę rosołowa. Do rosołu dać koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać i wkładać usmażone gołąbki. Dusić ok 40 minut. Jak nam zostanie gołąbków to można je przełożyć do pojemników po lodach zalać sosem i zamrozić. W razie potrzeby rozmrażamy, podgrzewamy i gotowe. Smacznego