Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z włoskiej kapusty są delikatniejsze w smaku niż ze zwykłej kapusty :) Można je też przygotować z mięsa z rosołu wtedy dusimy ok 20 min.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1726
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11846
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1726
Składniki
w dużym garnku zagotować wodę. Z kapusty zdejmować kolejno liście, tyle ile damy radę, żeby nie uszkodzić liści. Liście kapusty wkładać do gotującej się wody i krótko obgotować ok 3-5 min. Wystudzić.
Ryż ugotować i wystudzić. Mięso zmielić dodać ryż, jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
z każdego liścia kapusty delikatnie ściąć kawałek głębia ale nie wykrawać, tak żeby liść był w całości (przy gołąbkach ze zwykłej kapusty głębia rozbijam tłuczkiem do mięsa). Na liście kapusty kładziemy farsz mięsno-ryżowy i zawijamy gołąbki. W dużym garnku dno wykładamy liśćmi i układamy zwinięte gołąbki. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut. Z garnka odlewamy powstały sos mieszamy go z koncentratem pomidorowym i ponownie wlewamy do garnka z gołąbkami. Dusimy razem ok 15 minut. Smacznego