Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z włoskiej kapusty są delikatniejsze w smaku niż ze zwykłej kapusty :) Można je też przygotować z mięsa z rosołu wtedy dusimy ok 20 min.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457662
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2255
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 574
Składniki
w dużym garnku zagotować wodę. Z kapusty zdejmować kolejno liście, tyle ile damy radę, żeby nie uszkodzić liści. Liście kapusty wkładać do gotującej się wody i krótko obgotować ok 3-5 min. Wystudzić.
Ryż ugotować i wystudzić. Mięso zmielić dodać ryż, jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
z każdego liścia kapusty delikatnie ściąć kawałek głębia ale nie wykrawać, tak żeby liść był w całości (przy gołąbkach ze zwykłej kapusty głębia rozbijam tłuczkiem do mięsa). Na liście kapusty kładziemy farsz mięsno-ryżowy i zawijamy gołąbki. W dużym garnku dno wykładamy liśćmi i układamy zwinięte gołąbki. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut. Z garnka odlewamy powstały sos mieszamy go z koncentratem pomidorowym i ponownie wlewamy do garnka z gołąbkami. Dusimy razem ok 15 minut. Smacznego