Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z włoskiej kapusty są delikatniejsze w smaku niż ze zwykłej kapusty :) Można je też przygotować z mięsa z rosołu wtedy dusimy ok 20 min.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 532
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3833
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 532
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3833
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
w dużym garnku zagotować wodę. Z kapusty zdejmować kolejno liście, tyle ile damy radę, żeby nie uszkodzić liści. Liście kapusty wkładać do gotującej się wody i krótko obgotować ok 3-5 min. Wystudzić.
Ryż ugotować i wystudzić. Mięso zmielić dodać ryż, jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
z każdego liścia kapusty delikatnie ściąć kawałek głębia ale nie wykrawać, tak żeby liść był w całości (przy gołąbkach ze zwykłej kapusty głębia rozbijam tłuczkiem do mięsa). Na liście kapusty kładziemy farsz mięsno-ryżowy i zawijamy gołąbki. W dużym garnku dno wykładamy liśćmi i układamy zwinięte gołąbki. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut. Z garnka odlewamy powstały sos mieszamy go z koncentratem pomidorowym i ponownie wlewamy do garnka z gołąbkami. Dusimy razem ok 15 minut. Smacznego