Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie na przekąskę.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 497
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 105
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 497
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 105
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Składniki
Przygotowanie: 1.Do miski wlać oliwę, sok z cytryny, dodać zmiażdżony czosnek, majeranek, sól i pieprz. 2.Mięso podzielić na sześć kawałków i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić na 2 godziny do lodówki. 3.Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i na każdym położyć liść winorośli, mięso i kolejny liść . Ciasto zawinąć do środka i ułożyć na blasze (wyłożoną papierem do pieczenia). 4.Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.Mięso można podawać z dowolnym sosem. Smacznego.