Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana papryka z serem feta i czarnuszką to prosta, a zarazem wyrazista w smaku przekąska. Słodycz pieczonej papryki doskonale łączy się z kremową fetą i lekko pikantnym aromatem czarnuszki. Idealna jako dodatek do dań z grilla, lekkiej kolacji lub przystawka na przyjęcie.
patelnia do grillowana
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30159
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30159
Składniki
Paprykę dokładnie umyj, usuń gniazdo nasienne oraz zieloną część, a następnie przekrój ją wzdłuż na dwie połówki.
Rozgrzej patelnię grillową na dużym palniku.
W miseczce rozgnieć ser feta, dodaj nasiona czarnuszki oraz odrobinę oliwy z oliwek — tyle, aby masa miała kremową konsystencję.
Połówki papryki posmaruj oliwą z oliwek z zewnątrz i od środka.
Na dnie każdej połówki ułóż plasterki czosnku, a następnie napełnij je fetą z czarnuszką.
Grilluj papryki na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu lekko dociskając, aż skórka miejscami się przypiecze.
Gotowe papryki możesz posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Papryka najlepiej smakuje jeszcze lekko gorąca. Smacznego!