Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana papryka z serem feta i czarnuszką to prosta, a zarazem wyrazista w smaku przekąska. Słodycz pieczonej papryki doskonale łączy się z kremową fetą i lekko pikantnym aromatem czarnuszki. Idealna jako dodatek do dań z grilla, lekkiej kolacji lub przystawka na przyjęcie.
patelnia do grillowana
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 434
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 434
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Składniki
Paprykę dokładnie umyj, usuń gniazdo nasienne oraz zieloną część, a następnie przekrój ją wzdłuż na dwie połówki.
Rozgrzej patelnię grillową na dużym palniku.
W miseczce rozgnieć ser feta, dodaj nasiona czarnuszki oraz odrobinę oliwy z oliwek — tyle, aby masa miała kremową konsystencję.
Połówki papryki posmaruj oliwą z oliwek z zewnątrz i od środka.
Na dnie każdej połówki ułóż plasterki czosnku, a następnie napełnij je fetą z czarnuszką.
Grilluj papryki na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu lekko dociskając, aż skórka miejscami się przypiecze.
Gotowe papryki możesz posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Papryka najlepiej smakuje jeszcze lekko gorąca. Smacznego!