Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście o wątróbce ;D Grillowana wątróbka w boczku to ostatnio hit naszego domowego grilla. Jest świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni ;) Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1609
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1609
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy wykałaczką.
Smażymy na rozgrzanym grillu kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący, a wątróbka upieczona w środku. I gotowe! Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów, np. czosnkowego. Smacznego ;)