Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście o wątróbce ;D Grillowana wątróbka w boczku to ostatnio hit naszego domowego grilla. Jest świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni ;) Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1420
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3580
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1420
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3580
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1268
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy wykałaczką.
Smażymy na rozgrzanym grillu kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący, a wątróbka upieczona w środku. I gotowe! Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów, np. czosnkowego. Smacznego ;)