Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem w ruloniki zwijamy, na grillu układamy, kilkanaście minut grillujemy i już przekąskę jemy. Bo grillowanie nie ma ograniczenia, nawet co do pieczenia. Jeśli w piekarniku paluchu przygotujecie, to z pewnością też, ze smakiem je zjecie.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18100
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 515
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 987
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18100
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 515
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 987
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Składniki
Ciasto rozwijamy, układamy na nim po szerokości, plastry boczku. Całość posypujemy duża ilością pieprzu. Co drugi plaster boczku, nacinamy ciasto po szerokości. Następnie zaczynając od dłuższego boku zwijamy ciasto w rulonik, tak aby boczek znajdował się w środku. Każdy rulonik przecinamy na połowę, dzięki temu otrzymamy 10 „rurek”.
Grill rozgrzewamy do 180°C, na górnym ruszcie układamy ciasto, łączeniem do dołu i zamykamy pokrywę. Pieczemy ok. 15 min. Na pod koniec grillowania, ciasto odwracamy i posypujemy startym serem. Rada: żeby za szybko ciasto nie się spiekło można dolny ruszt wyłożyć folią aluminiową.