Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem w ruloniki zwijamy, na grillu układamy, kilkanaście minut grillujemy i już przekąskę jemy. Bo grillowanie nie ma ograniczenia, nawet co do pieczenia. Jeśli w piekarniku paluchu przygotujecie, to z pewnością też, ze smakiem je zjecie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Składniki
Ciasto rozwijamy, układamy na nim po szerokości, plastry boczku. Całość posypujemy duża ilością pieprzu. Co drugi plaster boczku, nacinamy ciasto po szerokości. Następnie zaczynając od dłuższego boku zwijamy ciasto w rulonik, tak aby boczek znajdował się w środku. Każdy rulonik przecinamy na połowę, dzięki temu otrzymamy 10 „rurek”.
Grill rozgrzewamy do 180°C, na górnym ruszcie układamy ciasto, łączeniem do dołu i zamykamy pokrywę. Pieczemy ok. 15 min. Na pod koniec grillowania, ciasto odwracamy i posypujemy startym serem. Rada: żeby za szybko ciasto nie się spiekło można dolny ruszt wyłożyć folią aluminiową.