Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy posiłek do pracy. Faszerowane mini papryki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem paprykowego pesto i mozzarellą to świetny sposób na urozmaicenie spotkań przy grillu. Będzie szybko, prosto i pysznie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 823
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8201
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 403
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 823
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8201
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 403
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Papryki przekroić na połówki. Usunąć pestki. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pesto, drobno pokrojoną cebulę, pokrojone na plasterki chili (bez pestek - jeśli wolicie wersję mniej ostrą) oraz przyprawy i mozzarellę. Mięso dokładnie wyrobić ręką. Połówki papryk faszerować mięsem lekko dociskając farsz.
Patelnię grillową/grilla elektrycznego dobrze rozgrzać. Posmarować za pomocą pędzelka łyżką oleju. Papryki ułożyć od strony farszu na patelnię i grillować ok. 2 minut. Obrócić i grillować około 4 minut. Chwilę przed końcem grillowania posypać startą mozzarellą. Podawać na ciepło lub na zimno.
Rady: Jeśli grillujecie papryki na grillu węglowym, należy ułożyć je na tacce i grillować tylko od strony papryki, najlepiej pod przykryciem. Minutę przed końcem grillowania posypać dodatkowo startą mozzarellą.