Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy posiłek do pracy. Faszerowane mini papryki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem paprykowego pesto i mozzarellą to świetny sposób na urozmaicenie spotkań przy grillu. Będzie szybko, prosto i pysznie.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 347
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 550
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 347
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 550
Składniki
Papryki przekroić na połówki. Usunąć pestki. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pesto, drobno pokrojoną cebulę, pokrojone na plasterki chili (bez pestek - jeśli wolicie wersję mniej ostrą) oraz przyprawy i mozzarellę. Mięso dokładnie wyrobić ręką. Połówki papryk faszerować mięsem lekko dociskając farsz.
Patelnię grillową/grilla elektrycznego dobrze rozgrzać. Posmarować za pomocą pędzelka łyżką oleju. Papryki ułożyć od strony farszu na patelnię i grillować ok. 2 minut. Obrócić i grillować około 4 minut. Chwilę przed końcem grillowania posypać startą mozzarellą. Podawać na ciepło lub na zimno.
Rady: Jeśli grillujecie papryki na grillu węglowym, należy ułożyć je na tacce i grillować tylko od strony papryki, najlepiej pod przykryciem. Minutę przed końcem grillowania posypać dodatkowo startą mozzarellą.