Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne grillowane ziemniaki nadziane matiasami w oleju. Ziemniaczki wychodzą pyszne, na pewno będzie to danie dla tych którzy lubią śledzie.
garnek, nóż, folia aluminiowa, miska, grill
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 106
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić, gotować na półtwardo. Po ugotowaniu przestudzić odciąć górę ziemniaka wydrążyć środek zostawiając centymetrowe ścianki. Wydrążony miąższ ziemniaczków pokroić w drobna kostkę. Matiasy pokroić w nie za dużą kostkę i wymieszać z pokrojonymi ziemniaczkami, dodać oliwy z matiasów i wymieszać. Takim farszem napełnić wydrążone ziemniaczki , nakryć odciętą górą ziemniaka , owinąć w folię aluminiową i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości ziemniaka. Smacznego.
Ziemniaczki gotowe do podania.