Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne grillowane ziemniaki nadziane matiasami w oleju. Ziemniaczki wychodzą pyszne, na pewno będzie to danie dla tych którzy lubią śledzie.
garnek, nóż, folia aluminiowa, miska, grill
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 341
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 760
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17219
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 341
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 760
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17219
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić, gotować na półtwardo. Po ugotowaniu przestudzić odciąć górę ziemniaka wydrążyć środek zostawiając centymetrowe ścianki. Wydrążony miąższ ziemniaczków pokroić w drobna kostkę. Matiasy pokroić w nie za dużą kostkę i wymieszać z pokrojonymi ziemniaczkami, dodać oliwy z matiasów i wymieszać. Takim farszem napełnić wydrążone ziemniaczki , nakryć odciętą górą ziemniaka , owinąć w folię aluminiową i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości ziemniaka. Smacznego.
Ziemniaczki gotowe do podania.