Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne grillowane ziemniaki nadziane matiasami w oleju. Ziemniaczki wychodzą pyszne, na pewno będzie to danie dla tych którzy lubią śledzie.
garnek, nóż, folia aluminiowa, miska, grill
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11967
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11967
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić, gotować na półtwardo. Po ugotowaniu przestudzić odciąć górę ziemniaka wydrążyć środek zostawiając centymetrowe ścianki. Wydrążony miąższ ziemniaczków pokroić w drobna kostkę. Matiasy pokroić w nie za dużą kostkę i wymieszać z pokrojonymi ziemniaczkami, dodać oliwy z matiasów i wymieszać. Takim farszem napełnić wydrążone ziemniaczki , nakryć odciętą górą ziemniaka , owinąć w folię aluminiową i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości ziemniaka. Smacznego.
Ziemniaczki gotowe do podania.