Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne grillowane ziemniaki nadziane matiasami w oleju. Ziemniaczki wychodzą pyszne, na pewno będzie to danie dla tych którzy lubią śledzie.
garnek, nóż, folia aluminiowa, miska, grill
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić, gotować na półtwardo. Po ugotowaniu przestudzić odciąć górę ziemniaka wydrążyć środek zostawiając centymetrowe ścianki. Wydrążony miąższ ziemniaczków pokroić w drobna kostkę. Matiasy pokroić w nie za dużą kostkę i wymieszać z pokrojonymi ziemniaczkami, dodać oliwy z matiasów i wymieszać. Takim farszem napełnić wydrążone ziemniaczki , nakryć odciętą górą ziemniaka , owinąć w folię aluminiową i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości ziemniaka. Smacznego.
Ziemniaczki gotowe do podania.