Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje i dobrze wygląda na stole.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach. Dodać twarożek. Dokładnie wymieszać. Można dodać łyżkę majonezu, żeby składniki dobrze się połączyły. Dodać czarny świeżo mielony pieprz i drobniutko pokrojony szczypiorek oraz sól do smaku. Paprykę i ogórka umyć i osuszyć. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Ogórka pokroić w plasterki. Oliwki przekroić na połówki. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Posypać solą i pozostawić na ok. 15 min. Plasterki opłukać z soli pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć delikatnie czerwoną mieloną, słodką papryką i grillować. Wystudzić. Posmarować pastą jajeczno-serową. Na wierzchu poukładać kawałki papryki, plasterki zielonego ogórka i połówki oliwek. Udekorować piórkami koperku. Smacznego.