Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tego prażone orzechy włoskie
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2050
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 560
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2050
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą. W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia. Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.
Smacznego.