Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowany camembert z chutneyem mango...

Grillowany camembert z chutneyem mango...

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 587

do tego prażone orzechy włoskie

Składniki

  • ser camembert 1 szt
  • chutney mango: mango tzw finest, czyli bardzo słodkie i dojrzałe 1 szt, czosnek 1 ąbek, imbir, ocet balsamiczny, sól
  • orzechy włoskie 5 dkg
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą.
    W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia.
    Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń