Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tego prażone orzechy włoskie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 564
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8523
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 564
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą. W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia. Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.
Smacznego.