Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Odłamałem końce szparagów, które są twarde. Opłukałem pod bieżącą wodą, osuszyłem. Do miski wycisnąłem przez praskę czosnek, wlałem oliwę i roztarłem go w niej. Dodałem sok z cytryny, kilka szczypt soli i rozkruszone między palcami zioła, wymieszałem. Posmarowałem szparagi z obu stron, grillowałem. Grillując smarowałem jeszcze z 2 razy, trzymam je, aż zaczęły nieco brązowieć, a szpikulec wbity w warzywo wchodzi w nie bez oporu. Na plastry szynki położyłem kawałki żółtego sera, potem kilka zgrillowanych szparagów, ciasno zwinąłem, posypałem uprzednio uprażonym sezamem.