Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi.
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114578
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7393
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114578
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7393
Składniki
Odłamałem końce szparagów, które są twarde. Opłukałem pod bieżącą wodą, osuszyłem. Do miski wycisnąłem przez praskę czosnek, wlałem oliwę i roztarłem go w niej. Dodałem sok z cytryny, kilka szczypt soli i rozkruszone między palcami zioła, wymieszałem. Posmarowałem szparagi z obu stron, grillowałem. Grillując smarowałem jeszcze z 2 razy, trzymam je, aż zaczęły nieco brązowieć, a szpikulec wbity w warzywo wchodzi w nie bez oporu. Na plastry szynki położyłem kawałki żółtego sera, potem kilka zgrillowanych szparagów, ciasno zwinąłem, posypałem uprzednio uprażonym sezamem.