Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2651
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2651
Składniki
Odłamałem końce szparagów, które są twarde. Opłukałem pod bieżącą wodą, osuszyłem. Do miski wycisnąłem przez praskę czosnek, wlałem oliwę i roztarłem go w niej. Dodałem sok z cytryny, kilka szczypt soli i rozkruszone między palcami zioła, wymieszałem. Posmarowałem szparagi z obu stron, grillowałem. Grillując smarowałem jeszcze z 2 razy, trzymam je, aż zaczęły nieco brązowieć, a szpikulec wbity w warzywo wchodzi w nie bez oporu. Na plastry szynki położyłem kawałki żółtego sera, potem kilka zgrillowanych szparagów, ciasno zwinąłem, posypałem uprzednio uprażonym sezamem.