Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska pizza to przepyszne, pulchne placki wypełnione serowym nadzieniem, które zachwycają smakiem i aromatem. To jedno z najbardziej znanych dań kuchni gruzińskiej, idealne na obiad czy przekąskę. Sprawdź nasz przepis!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116398
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7948
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116398
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7948
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1501
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta. W misce umieść drożdże, cukier oraz odrobinę ciepłej wody. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj i odstaw zaczyn, by trochę popracował. W osobnej misce umieść mąkę, a następnie dodaj sól oraz oliwę z oliwek. Dołóż zaczyn i resztę ciepłej wody. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyrabiaj przez 8 minut.
Ciasto podziel na dwie kule i umieść na lekko zwilżonym talerzu. Całość szczelnie okryj folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj sery. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Możesz użyć dowolnych rodzajów sera, wedle uznania
Po godzinie wyciągnij ciasto z lodówki i uformuj z kul łódki. Na środku ułóż sery, następnie w środku zrób wgłębienie i delikatnie wbij jajko. Całość posyp odrobiną kukurydzy.
Piekarnik nagrzej do 220 stopni Celsjusza. Piecz gruzińską pizzę przez około 20-25 minut. Na koniec danie posyp świeżo posiekanym koperkiem.