Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie pieczywo.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13047
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13047
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4414
Składniki
Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.