Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie pieczywo.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5820
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5820
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Składniki
Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.