Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie pieczywo.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.