Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, szybkie pieczywo.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 655
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 682
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 655
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 682
Składniki
Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.