Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na zakrapianą imprezę
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 280
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 280
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4581
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 187
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w ½ szklance mleka, odcisnąć i wymieszać z drobno posiekanymi filetami śledziowymi. Dodać żółtko, śmietanę, tartą bułkę i całość dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosolić). Chleb pokroić, skropić lekko mlekiem, posmarować pastą śledziową i posypać startym serem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć grzanki , włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec na złoto. Jest to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.