Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na zakrapianą imprezę
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 358
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 358
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w ½ szklance mleka, odcisnąć i wymieszać z drobno posiekanymi filetami śledziowymi. Dodać żółtko, śmietanę, tartą bułkę i całość dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosolić). Chleb pokroić, skropić lekko mlekiem, posmarować pastą śledziową i posypać startym serem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć grzanki , włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec na złoto. Jest to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.