Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie wędzone ryby to ten przepis jest dla Was. Grzanki z węgorzem świetnie sprawdzą się na domowej imprezie, można je również podać na śniadanie lub kolację.
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4682
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3194
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 275
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4682
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3194
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 275
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półtalarki, podsmażamy na maśle klarowanym i doprawiamy do smaku odrobina soli. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do przestudzonego pora. Mięso wędzonego węgorza oddzielamy od ości, dzielimy na małe kawałeczki, takie naturalnie poszarpane. Bagietkę kroimy na kromeczki, każdą z nich smarujemy odrobiną masła. Blaszkę, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy pokrojoną bagietkę, pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 10-15 minut.
Na ciepłe grzanki nakładamy porcję pora z ogórkiem oraz wędzonego węgorza. Podajemy z pomidorem pokrojonym w drobną kostkę, przyprawionym octem balsamicznym i odrobiną czarnego mielonego pieprzu. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2152
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 397