Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie wędzone ryby to ten przepis jest dla Was. Grzanki z węgorzem świetnie sprawdzą się na domowej imprezie, można je również podać na śniadanie lub kolację.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półtalarki, podsmażamy na maśle klarowanym i doprawiamy do smaku odrobina soli. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do przestudzonego pora. Mięso wędzonego węgorza oddzielamy od ości, dzielimy na małe kawałeczki, takie naturalnie poszarpane. Bagietkę kroimy na kromeczki, każdą z nich smarujemy odrobiną masła. Blaszkę, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy pokrojoną bagietkę, pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 10-15 minut.
Na ciepłe grzanki nakładamy porcję pora z ogórkiem oraz wędzonego węgorza. Podajemy z pomidorem pokrojonym w drobną kostkę, przyprawionym octem balsamicznym i odrobiną czarnego mielonego pieprzu. Smacznego.