Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie wędzone ryby to ten przepis jest dla Was. Grzanki z węgorzem świetnie sprawdzą się na domowej imprezie, można je również podać na śniadanie lub kolację.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20381
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20381
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półtalarki, podsmażamy na maśle klarowanym i doprawiamy do smaku odrobina soli. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do przestudzonego pora. Mięso wędzonego węgorza oddzielamy od ości, dzielimy na małe kawałeczki, takie naturalnie poszarpane. Bagietkę kroimy na kromeczki, każdą z nich smarujemy odrobiną masła. Blaszkę, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy pokrojoną bagietkę, pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 10-15 minut.
Na ciepłe grzanki nakładamy porcję pora z ogórkiem oraz wędzonego węgorza. Podajemy z pomidorem pokrojonym w drobną kostkę, przyprawionym octem balsamicznym i odrobiną czarnego mielonego pieprzu. Smacznego.