Pomysł na szybka smaczną kolację. Zaczerpnięty od Kingi Wójcickiej
Grzanki z serami, ziołami i jeżynami
Składniki
- kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki)
- oliwa z oliwek
- 100 g miękkiego sera pleśniowego
- 20 g parmezanu
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- kilka gałązek świeżego tymianku
- pół szkalnki jeżyn
- czarny pieprz
Składniki
- kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki)
- oliwa z oliwek
- 100 g miękkiego sera pleśniowego
- 20 g parmezanu
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- kilka gałązek świeżego tymianku
- pół szkalnki jeżyn
- czarny pieprz

Etapy przygotowania
Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki). Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym serem pleśniowym i startym parmezanem. Na każdej grzance na wierzchu rozłożyłem świeże zioła i jeżyny. Oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C, aż ser się roztopił. Podałem na ciepło.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 40
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 318
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 78
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 40
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 318
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 78



Składniki
- kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki)
- oliwa z oliwek
- 100 g miękkiego sera pleśniowego
- 20 g parmezanu
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- kilka gałązek świeżego tymianku
- pół szkalnki jeżyn
- czarny pieprz
Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki). Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym serem pleśniowym i startym parmezanem. Na każdej grzance na wierzchu rozłożyłem świeże zioła i jeżyny. Oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C, aż ser się roztopił. Podałem na ciepło.